Wedstrijdverslagen 2021-2022

Club 2000 - ZW Boys     2-1


Rembrandt Deinze - Club 2000     1-2


Club 2000-KWB Petegem     1-0

In een gelijk opgaande eerste helft zonder echte doelkansen kon enkel Club2000-doelman Pieter zich onderscheiden door een goed geplaatst afstandschot met een zweefduik uit zijn doelvlak te ranselen en via de deklat in corner te doen belanden.

De tweede helft hielden de beide ploegen elkaar verder in evenwicht, tot het bezoekende team na ongeveer 10 minuten een uitgelezen kans kreeg om de score te openen vanop de strafschopstip na een onbetwistbare, te late tackle op de man in plaats van op de bal... Maar opnieuw had Pieter, de doelman van de thuisploeg, een prima redding in huis door de goed langs de grond getrapte strafschop uit de linkerbenedenhoek van zijn doel te slaan.

Nog eens zo'n 10 minuten later, bij een tegenprik van Club 2000, werd een verloren gewaande bal aan de hoekschopvlag nog net binnen gehouden en naar de rand van de grote rechthoek teruggelegd, waarna Maarten Dhaene de bal laag op doel kon trappen. De bezoekende doelman kon de bal wel stoppen, maar niet vasthouden en Laurenz reageerde vervolgens het snelst om de bal van dichtbij tegen de netten te duwen.

Het bezoekende team kreeg kort voor het einde nog een kans om van dichtbij op doel te shotten, maar opnieuw was Pieter alert een paar passen uit zijn doel gekomen, waardoor hij de mogelijk verdiende gelijkmaker nog in hoekschop kon duwen. Eindresultaat : 1-0 winst voor Club2000 via een doelpunt van Laurenz, maar de matchwinnaar voor de thuisploeg was volgens de coach toch Pieter Himpe, de doelman.


 

Club 2000 - KWB Machelen     0-9

Met veel moeite - en een sterke inbreng van de lijst 2-speler Arne, die maar liefst 5 enthousiaste extra's wist mee te brengen - werd erin geslaagd om voor onze 4de wedstrijd 12 spelers beschikbaar te vinden. Jammer genoeg werd dat aantal al in de opwarming tot 11 herleid doordat Maarten Dh. met een liesblessure bleek te kampen.

Al van bij de aanvang van de wedstrijd was snel duidelijk dat een sterk vertegenwoordigd Machelen op revanche belust was voor de eerdere duels, die ze doorgaans nipt of minder nipt tegen ons verloren. Deze keer was ons team, met de compleet onuitgegeven opstelling en het daarmee gepaard gaand gebrek aan samenhang én goed samenspel, duidelijk niet opgewassen tegen het vlot combinerende, goed georganiseerde Machelen, dat dan ook al snel scoorde en zijn voorsprong stelselmatig kon opvoeren. Toen bij een 0-3 stand, kort voor de rust, ook nog eens Bram uitviel met een dijspier-/hamstringblessure en Club 2000 zodoende tot 10 man herleid werd, is het niet meer dan normaal dat de situatie verder onhoudbaar bleef. Club 2000 probeerde wel, maar kreeg in een heel sportief gebleven wedstrijd uiteindelijk een 0-9 op zijn bord.

Aan ons om bij een volgend duel op revanche uit te zijn!Club 2000 - Bullshotters Markegem (FF)     

Niet gespeeld omdat de bezoekende ploeg moest forfait geven wegens spelerstekort.Club 2000 - Beloften Petegem    1-2    

De bezoekende ploeg had wat tijd nodig om op toerental te komen, maar liet al gauw zien dat ze ondanks lange tijd niet spelen toch goed op elkaar ingespeeld waren en vlot wisten te combineren. Dat vertaalde zich na ongeveer een kwartier in twee kort op elkaar volgende pogingen op doel: eerst een afstandsschot dat doelman Sven van onder de lat moest tikken en kort daarna een kopbal die eveneens net onder de lat zou zijn binnengegaan als de thuisdoelman geen goede save in huis had gehad. In de eerste helft kon Club 2000 daar één schot op doel tegenover stellen, evenwel recht op de bezoekende doelman, die de bal klemvast wist te houden. De stand was nog 0-0 aan de rust. In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld, maar met meer ruimte die vrij kwam en de bezoekende ploeg nog altijd als meest aanvalgericht team. Hun druk naar voren leidde tot geregelde spanning achterin bij Club 2000 én tot een misverstand/botsing tussen onze doelman en libero, waarna de bal voor de voeten van een vrijstaande bezoeker kwam, die hem eenvoudig kon binnentikken: 0-1. Enkele minuten later werd de bal weer in de gevarenzone voor het doel van club 2000 gebracht en kon een bezoekende speler zich met een handige beweging vrij draaien en de bal binnen schieten: 0-2. Bij een tegenaanval kon Club 2000 milderen, via een voorzet met links van Cédric, ondanks stevig weerwerk van een bezoekende verdediger binnengekopt door Heinz, die al de hele match zeer bedrijvig en alert was en daardoor ook dit doelpuntje (en de felicitaties van onderstaande) verdiende. Maar verder kwam Club 2000 niet.Sparta Heestert - Club 2000    0-1    

Op het kunstgrasveld van het propere sportcomplex van Sparta Heestert was het mistige weer bijna de spelbreker, doordat het aanvankelijk al over de breedte van het veld moeilijk was om clubkleuren te onderscheiden. Anderzijds bood het veld de spelers echter ook geen enkel excuus om niet snel en vlot te combineren. Dat probeerde de thuisploeg ook op de mat te brengen, maar over de hele lijn was er goed storend werk door een snel opzittend Club 2000. De bezoekende ploeg kon ook geregeld via goed samenspel degelijke aanvallen opbouwen, maar dit leidde niet tot direct doelgevaar, aan geen van beide kanten. Tot ongeveer op het half uur de bal via een paar tussenstations bij Dries terecht kwam en die ter hoogte van de grote rechthoek van links naar binnen toe kon oprukken, om vervolgens met rechts de bal in het Heesterse doel te trappen: een mooi doelpunt en een verdiende 0-1. Sven, de doelman van Club 2000, had eerder een rustige zondagmorgen, maar kwam toch enkele malen gepast uit om te diep gestuurde dieptepassen van de thuisploeg op te rapen. Iets na het doelpunt was er nog een fase waarbij Cédric centraal voor doel, net binnen de grote rechthoek, de bal kon vrijmaken om uit te halen, maar dat schot ging net naast.

In de tweede helft werd er sportief verder gecombineerd, maar met weinig (te weinig?) doelgevaar. Er was nog een mooie poging van Waskun, een van de bereidwillige extra's bij Club 2000, maar zijn gekruist schot van net links in de grote rechthoek naar de verste winkelhaak was nog net te redden door de thuisdoelman (dan had Benzéma bij de Franse nationale ploeg, met een zelfde soort poging later op de dag, meer geluk). De bordjes in Heestert bleven op 0-1. De felicitaties van onderstaande zijn dit keer dus voor de doelpuntmaker Dries.Club 2000 - Vita Vrienden Elsegem    5-3 

Dankzij 7 bereidwillige inspringers (tegen de halftime kwam daar nog 1 bereidwillige extra bij) kon Club 2000 met 11 man aan de aftrap komen. Omdat de tegenstander aanvankelijk maar met 9 man (in de loop van de eerste helft met 10) was, werd voor de sportiviteit overeengekomen om bij de thuisploeg met maar één man meer te spelen, dus eerst met 10 tegen 9 en wat later met 11 tegen 10 man. Dat het evenwel niet evident is om met 9 spelers een goede veldbezetting te hebben, bleek voor de bezoekers al snel toen na 6 minuten centrale middenvelder Thibeau een individuele rush door het centrum kon afronden met een doelpunt. Nog geen 2 minuten later deed flankmiddenvelder Stijn B hetzelfde via zijn linkerflank, met een fraaie afronding vanuit een scherpe hoek: 2-0. Club 2000 bleef de eerste helft goed gesloten spelen en snel storen, waardoor Elsegem voor weinig tot geen dreiging voor doelman Sven kon zorgen. Het was integendeel Club 2000 dat de stand nog kon opdrijven met een stevig afstandsschot van rechtsmidden Waskun, dat met een bots mooi gekruist in het verste zijnet belandde. 3-0 aan de rust.

Uw verslaggever (tevens kantinehouder tijdens de rust) moet toegeven dat hij de eerste minuten na de rust niet heeft gezien wegens bezig in de kantine. Dat was blijkbaar genoeg om een doelpunt (op vrije trap) van Elsegem (door mistasten van Sven?), een strafschop voor Club 2000 (omgezet door doelman Sven) en een tweede doelpunt voor Elsegem (eigenlijk een own-goal via Arne) te missen. Na de 4-2 werd het nog 4-3, toen Sven een terugspeelbal overhaast en onzuiver wegtrapte, in de voeten van een Elsegemspeler aan de grote backlijn, die het cadeau in dank aannam en de bal hard binnentrapte. Gelukkig bleek deze negatieve wending in de match (+ het toeziend oog van de coach?) toch de thuisploeg te doen inzien dat het anders moest. Club 2000 nam weer de bovenhand en kwam opnieuw geregeld aan het bezoekersdoel piepen, jammer genoeg te vaak met een overhaaste laatste trap naar doel als besluit, en dus zonder succes.

Rond de 70ste minuut was er echter een doorbraak van Stijn op links, gevolgd door een voorzet tot iets voorbij de tweede paal, waar Arne goed was ingelopen, maar zijn schot nog gestopt zag worden door de bezoekende doelman, die eveneens de bal goed had gevolgd en vlak voor Arne stond op het moment van diens schot. Dit was echter maar een kort uitstel, want op de daarop volgende hoekschop - vanop rechts dit keer - had Arne zich strategisch opnieuw naar de tweede paal verplaatst. En toen de hoekschop ook effectief daar landde, kon hij de bal in de vlucht rustig binnentikken. Zo werd de ongelukkige eerdere own-goal op een prima manier goedgemaakt. De felicitaties van onderstaande juffrouw zijn deze week dan ook voor Arne, die heeft aangetoond dat blijven doorzetten vaak ook loont.


Vita Vrienden Elsegem - Club 2000   0-2 

Dankzij een sterke opkomst van lijst 1-spelers, kwam Club 2000 in deze terugmatch (1 week na de heenmatch) aan de aftrap met een compleet ander team (inclusief een totaal nieuwe keeper!) dan dat van de voorgaande week. Was dit een tactische zet? Zo ja, dan leverde het aanvankelijk niet veel op. Op het ruime veld ging de wedstrijd gelijk op en af. De thuisploeg kwam echter niet verder (of dichter?) dan een paar afstandsschoten, die op het natte veld wel snelheid mee kregen, maar geen echt probleem vormden voor de bezoekende doelman, die behoorlijk zeker van zijn stuk alle ballen stopte. Club 2000 geraakte wel in de buurt van het doel van de thuisploeg, maar zag aanvankelijk op zijn beurt de pogingen op doel gekeerd worden door een goed keepende thuisdoelman. Dat leverde wel hoekschoppen op, maar geen doelpunten... tot de thuisdoelman toch eens een schot enkel met de voet kon tegenhouden, waarna de bal ongeveer ter hoogte van het penaltypunt voor de voeten van Arne kwam te liggen, die hem wist binnen te schieten. Enkele minuten later slaagde de dribbelvaardige Jules erin een kans voor zichzelf te creëren en oog in oog met de doelman te komen, maar zijn schot passeerde wel de keeper, maar kwam pal tegen de doelpaal terecht. De bal kwam zo terug in het veld, waar een alerte Arne (hij weer!) er het snelste bij was en hem kon binnentrappen. Jammer genoeg werd dit doelpunt (volgens uw verslaggever 'onterecht') niet gevalideerd door de scheidsrechter wegens vermeend buitenspel van Arne tijdens het eerdere verloop van de actie (maar hoe kan een scheids zonder lijnrechter dat nu ooit goed beoordelen?). De bordjes bleven echter op 0-1.

Club 2000 bleef sterk verdedigen en proberen (niet altijd met succes) om rustig(!) van de ruimte gebruik te maken om hun aanvallen op te bouwen. Eén vlot opgebouwde aanval over meerdere stations kon wel nog gunstig afgerond worden door Jules: 0-2. En kort daarna (na 20 minuten in de tweede helft) stopte de wedstrijd plots doordat de scheidsrechter het voor bekeken hield... (naar verluidt wegens een toenemende spanning tussen hem en een speler van de thuisploeg?). Hoe dan ook zat het erop voor deze week... en op naar de volgende. De felicitaties van de juf met de bal (zie onder) zullen dit keer gedeeld moeten worden door Arne en Jules, de doelpuntenmakers met een verdienstelijke prestatie over de hele lijn.


Club 2000 - Ouwegem    (afg)

In verband met de vrijdagavondwedstrijd thuis tegen Ouwegem werd al vroeg in de week door het bestuur beslist dat er, rekening houdend met de terug erger geworden coronatoestand in Anzegem en de gevolgen daarvan voor de spelersopkomst en voor het plezier van het samenzijn voor, tijdens en na de wedstrijd, beter niet gespeeld kon worden. De bezoekende ploeg werd tijdig verwittigd en kon begrip voor de beslissing opbrengen. Dus geen wedstrijd. Bij gebrek aan een speler om de felicitaties van onderstaande juffrouw in ontvangst te nemen, zal de coach zich voor deze ene keer dan maar eens opofferen...


SK Schorisse - Club 2000    (niet gespeeld)

Deze wedstijd werd niet gespeeld omdat de voltallige spelersgroep van Club 2000 zich naar het oude terreinadres had begeven, terwijl de tegenstander ons eigenlijk op een andere locatie opwachtte.

Na het horen van betrokkenen volgt hierna kort hoe de vork werkelijk aan de steel zat. In februari van dit jaar, toen NIEMAND met de voetbalkalender bezig was vanwege de corona-lockdown - en onze  toenmalige contactenverantwoordelijke Thijs al helemaal niet (wegens een reeds langdurige gedwongen afwezigheid plus zijn beslissing om (voor even) uit Club2000 te stappen vanaf het seizoen 2021-22 -, heeft Thijs wel degelijk een mail van de Schorisseverantwoordelijke ontvangen met de melding van een adres-/terreinwissel. Hij heeft daarop zijn administratie evenwel niet aangepast en zijn contacten-/ adressenlijst - op het moment van de concrete overdracht aan de nieuwe contactenverantwoordelijke Christophe - ook zo (onaangepast)  doorgegeven. Daardoor was het hele bestuur, inclusief uw verslaggever, ervan overtuigd dat Schorisse zijn wedstrijden nog altijd in Maarkedal (Ten Houtestraat) speelde, maar niet dus.


In plaats van felicitaties voor één speler zal onze onderstaande miss zich deze week moeten kwijten van een welgemeende dankjewel 'om te komen' + troost 'voor het niet spelen' aan alle aanwezigen, en dat waren: Arne, Bram, Charles, Dries, Glenn, Heinz, Maarten Dh, Mathis, Pieter D, Robbe, Sam, Stijn DB, Sven en Vincent (+ de coach).


Club 2000 - KBC Waregem    (FF van bezoekers)

Wegens spelerstekort moest KBC Waregem forfait geven voor deze wedstrijd. Onze onderstaande "felicitatie-miss" heb ik dan ook maar vrijaf gegeven...


Kipstar - Club 2000    5 - 3

Na twee matchloze zondagen was Club 2000 niet bij de zaak van bij de start. Dat resulteerde in een sullig tegendoelpunt al bij de eerste aanvallende actie van Kipstar (met wat hulp van onze eigen defensie, dan nog). In plaats van daardoor wakker te schieten, kwam er niet direct veel verbetering. Club 2000 probeerde wel te combineren, maar meestal was de 3de of 4de pass al te onzuiver om van echte aanvallen te spreken. De thuisploeg was veel gretiger en overmeesterde ook telkens de 2de bal. Hun 2de doelpunt viel na een mooie dieptepas, gevolgd door een bal vanaf de doellijn achteruit gelegd naar de grote backlijn, waar de aankomende centrale middelvelder hem met een gestrekt schot in het Club2000-doel knalde. Door verder druk te blijven zetten en de bal zoveel mogelijk in de gevarenzone voor het Club2000-doel te brengen, volgden er nog 3 geharrewar-doelpunten. Bij die 5-0 stand leek Club 2000 het (eindelijk) welletjes te vinden - of de thuisploeg de druk wat te moeten lossen - waardoor de aanvallen van Club 2000 ook tot effectieve doelpogingen begonnen te leiden. Net voor de rust resulteerde dat, na een slecht afgeweerde bal door de thuisdoelman, in een doelpunt van Vincent.

Na de rust waren de rollen eerder omgekeerd en bleek Club 2000 de situatie toch nog te willen redden. Van de thuisploeg viel geen noemenswaardige aanval meer te noteren, maar Club 2000 poogde om - met nog altijd geen perfect passenspel - de druk naar het andere doel te verleggen. Dat lukte ook almaar beter. Het 2de doelpunt van Club 2000 kwam er toen de buitenspelval van Kipstar faalde en Vincent alleen op doel af kon gaan en de bal van op nog behoorlijke afstand met overtuiging buiten het bereik van de thuisdoelman in het net mikte. Bij daarop volgende acties kreeg Club 2000 nog 2 grote geharrewar-kansen om van dichtbij te scoren, maar die werden jammer genoeg gemist. Een 3de doelpunt scoren lukte pas op strafschop, omgezet door Vincent, die zodoende dus een hattrick aan zijn scorelijst mag toevoegen.

De felicitaties van onze onderstaande miss zijn deze week dan ook welverdiend voor Vincent.


Crazy Boys Deinze - Club 2000    4 - 2

Ongekend terrein (zelf was ik daar nog nooit geweest) en een onuitgegeven ploegsamenstelling is doorgaans geen goede formule. Dat onze doelman in de eerste minuten tot tweemaal toe redding moest brengen op een fase waarbij hij een doorgebroken tegenstander met de bal op hem af zag komen, leek op (alweer) een slechte start te wijzen. Maar Pieter stopte die ballen en de situatie stabiliseerde zich. Alle posities werden na enige tijd naar behoren ingevuld en Club 2000 legde het mooiste combinatievoetbal op de mat dankzij een sterk middenveld, dat bij enkele uitbraken ook mooi de bal voor doel wist te brengen, maar zonder succes voor ons. Ook bij de thuisploeg wist de doelman bij enkele gevaarlijke standjes voor zijn doel redding te brengen. 0-0 aan de rust.

De tweede helft begon met Club 2000 dat nog altijd de meeste drang naar voren bleek te hebben, maar bij een stilstaande fase kreeg onze verdediging de bal maar half weggekopt, waarop een thuisspeler de afvallende bal in één tijd op de slof nam en scoorde. Daarop had Club 2000 de neiging om nog meer te gaan drukken, wat echter de deur achteraan voor tegenaanvallen openzette. Op zo'n tegenaanval werd de bal door de thuisploeg laag voor ons doel gebracht en ongelukkig door iemand van ons team in eigen doel gegleden. Kort daarop volgde nog zo'n tegenaanval waarbij onze verdediging in ondertal was en ook die resulteerde in een doelpunt: 3-0. Bij die stand had Club 2000 bij een aanval eindelijk ook eens wat meeval: op de grote backlijn leek Cédric ingesloten te raken door een pak thuisspelers, maar de bal geraakte toch nog uit dat pak, viel voor de voet van Robbe en die aarzelde niet om hem binnen te trappen: 3-1. Club 2000 bleef verder proberen druk te zetten, wat iets later, na een fout (randje strafschopgebied) op een doorgebroken Robbe, resulteerde in een penalty en een kans op de aansluiter. Maar de thuisdoelman wist de strafschop van Dries tegen de paal te duwen en een mogelijkheid op herkansing kwam er niet. Enige tijd later slaagde de thuisploeg er met hun rush-rush-stijl in om onze doelman nogmaals te bestoken, waarop de bal aanvankelijk wel uit het doelvlak gehouden kon worden, maar een goed gevolgde Crazy Boy hem alsnog kon binnentrappen. Op een voorzet van Waskun, die door de thuisverdediging niet ver genoeg weggewerkt werd, kon Stijn wat later nog milderen tot 4-2, maar daar bleef het verder bij.

Onze mascotte-miss ga ik dit weekend vrijaf geven: er was geen slechte collectieve spirit, maar er was ook niet echt iemand in de ploeg die er bovenuit stak.


Nieuw Gent City - Club 2000    5 - 5

Op ongekend terrein én opnieuw met een onuitgegeven team, maar toch al iets beter dan bij vorige dergelijke gelegenheden: zou het kunnen dat ook dit went? Het wedstrijdverslag kan, door een zeker evenwicht in kwaliteit tussen de beide teams, eigenlijk beperkt worden tot het scoreverloop. Door een niet helemaal onbegrijpelijke, wat onzekere start van Club2000, en ondanks het feit dat de 17 jaar jonge gelegenheidsdoelman Sander al 2 gevaarlijke acties had weten te bedwingen, kon de thuisploeg met schoten van dichtbij tot 2-0 uitlopen: dat was ook de ruststand. Aan de rust werd onze ene gelegenheidsdoelman vervangen door een andere, nl. door Bram, die wegens een lichte kwetsuur de rol als verdediger niet meer zag te kunnen volbrengen, en bleef ook Waskun aan de kant wegens een enkelkwetsuur, opgelopen in de eerste helft.

Bij de eerste aanval van Club2000 na de rust kon Arne echter al de aansluitingstreffer binnentrappen. Heel snel werd de stand jammer genoeg al op 3-1 gebracht. Maar er begon ook enige vermoeidheid en daarmee gepaard gaande desorganisatie bij de thuisploeg merkbaar te worden. Dat gaf Club2000 de mogelijkheid om druk op te bouwen. Dat resulteerde eerst met een kopstoot door Thomas D. op een hoekschop en vervolgens 2 doorbraken van diezelfde Thomas op goed verstuurde en even goed afgewerkte dieptepassen tot een ommezwaai naar 3-4 voor Club2000 (via een HATTRICK dus!). Daarna werd het 4-4, maar kon Robbe bij een tegenaanval opnieuw de voorsprong bewerkstelligen: 4-5. Spijtig genoeg slaagden we er vervolgens niet in om kalm en beheerst de wedstrijd uit te spelen. Na een wat overhaast uitgegooide bal van doelman Bram naar Andy, die met 2 man in zijn rug stond en uiteindelijk een fout moest maken om direct erger te voorkomen, kreeg de thuisploeg nog een vrije trap net buiten de grote rechthoek, die snel voor doel werd gedropt en binnengekopt.

We hadden enigszins wel onze twijfels over de duur van de wedstrijd, geleid door de plaatselijke coach/scheidsrechter, want na de 5-5 werd onmiddellijk afgefloten... na een 2de helft die precies toch langer had geduurd dan de eerste.

Andere slotbemerking: voor de sfeer na de match moet je niet bij Nieuw Gent City zijn. Als we niet het geluk hadden gehad dat de kantiniers van de ploeg aan wie het terrein eigenlijk toebehoort al vroeg aanwezig waren voor het ontvangen van hun spelers en de bezoekende ploeg voor hun thuiswedstrijd in de namiddag, zou het daar een heel droge bedoening geweest zijn.

Bijna nog vergeten: de felicitaties van onze onderstaande mascotte zijn deze week - uiteraard - voor Thomas D., met dank voor zijn hattrick.


Sportwereld Kerkhove - Club 2000    3 - 7

Club 2000 startte - nog maar eens - met een team dat nog niet eerder samengespeeld had, met daarin 4 spelers met een eerste aantreden, en veldspeler Waskun als gelegenheidsdoelman. Dat dit voor een andere manier van keeperen zorgt - en niet zonder gevaar voor verwarring is - bleek al bij het eerste tegendoelpunt, waarbij Waskun met de voet een bal wilde uitverdedigen, daarbij een verdediger in een moeilijk parket bracht omdat die een opzittende aanvaller op zijn nek had, en de bal daarbij aan de tegenpartij verloren werd en met onze doelman volkomen uit positie in een leeg doel binnengetrapt kon worden: 1-0, hoewel er nog geen echt gevaarlijke acties waren geweest. Maar er was geen paniek. Er werd een eerste keer gewisseld toen Stijn even naar de kant wilde na te zijn aangetrapt bij een uitverdedigende actie. Dries kwam daarbij in het team en kon bij wat quasi zijn eerste balcontact was, van een eind buiten de grote rechthoek verrassend uithalen... en de thuisdoelman ook compleet verrassen met een prima afstandschot: 1-1. Enkele minuten later kon Lucas vanuit het centrale middenveld door de buitenspelval glippen, solo op de doelman afgaan en de bal met overtuiging langs de keeper in doel trappen: 1-2. Met de rust in zicht kwam er nog een uitbraak vanuit het middenveld en kon rechtsmidden Benjamin vanaf bijna aan de middenlijn met de bal de hele rechterflank af lopen richting doel, om eveneens met overtuiging de doelman kansloos te laten: 1-3 (de ruststand).

De met goed voetbal verwezenlijkte voorsprong gaf Club2000 vertrouwen en we bleven het overwicht behouden. Nadat een hoekschop even voorbij de tweede paal bij hem terecht kwam, kon Roel in de draai verrassend met rechts uithalen, waarna de bal netjes in de hoek van het doel binnenging. Even later werd bij een tegenaanval Vincent de grote rechthoek ingestuurd. Hij kwam alleen voor de keeper, maar bleef onzelfzuchtig en legde kalm de bal af naar rechts, waar Roel goed gevolgd was om zijn tweede doelpunt eenvoudig binnen te tikken. Club2000 bleef druk zetten en geregeld uitbreken. Even na de 1-5 was het de beurt aan Jules om op snelheid door de verdediging te breken. Zijn eerste schot werd nog gepareerd, maar toen de bal daarop terug in zijn voeten kwam, haalde hij trefzeker uit en scoorde de 1-6. Nog wat later kwam het gevaar weer van de rechterkant en kon Arne op de doelman af gaan. Die doelman ging echter met de voeten vooruit op Arne in en vloerde hem uiteindelijk met de handen: dat bezorgde ons een strafschop, die zelfzeker en rustig werd omgezet door Vincent (1-7). Op een hoekschop kon Sportwereld nog een eerste keer milderen, door een bal die in het pak viel van dichtbij binnen te trappen. En even later was het de thuisploeg die na een hoekschop van ons kon counteren, door de buitenspelval glippen en één man alleen voor onze doelman brengen... om te scoren.

Het enige nog te melden feit daarna was een akkefietje waarbij Andy een geërgerde (slaande?) beweging naar een tegenstander maakte en daarvoor door de scheidsrechter met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Op 3 minuten van het einde zorgde dit verder echter voor geen enkel probleem en kon de match met een 3-7 stand afgesloten worden.

De felicitaties van onze onderstaande mascotte zou ik deze week laten geven aan Roel, voor zijn aanspeelbaarheid, rust aan de bal én snedigheid en doelgerichtheid bij de opbouw van onze aanvallen + zijn 2 doelpunten, uiteraard.Club 2000 - Blauwe Haring Tiegem    0 - 2

Voor deze laatste wedstrijd in 2021 zal ik het verslag kort houden: een meer gedreven en gretiger Tiegem was veel meer en sterker aan de bal dan wij en één soloactie van een blauwe haring, waarbij 2 middenvelders gepasseerd, 1 verdediger "gevloerd" en onze doelman kansloos gelaten werden, volstond om op 0-1 te komen: tevens de ruststand. In de tweede helft leidde een verre terugspeelbal, slecht met de voet gecontroleerd door onze doelman, waarbij de bal door een snelle blauwe haringaanvaller van voor zijn voeten weggesnoept en in een leeg doel binnengetrapt kon worden, tot de eindstand: 0-2. Daartegenover kon Club 2000 maar één keer echt dreigen en de bezoekende doelman tot een actie dwingen, toen die in de voeten van Arne moest duiken om diens doorbraak te stuiten. Verder weinig of geen gevaar noch kansen voor ons ploegsje en geen match om warm van te worden.

Zo blijft ook onze onderstaande mascotte deze week werkloos: geen felicitaties voor een 'man van de match' bij ons. Om warm te worden, moeten we haar misschien maar een jas kopen... die haar ook van pas zal komen voor 

DE WINTERSTOP/FEESTDAGENSTOP van 2 weken

die nu volgt.


HOU HET GEZOND en EEN PRETTIG EINDEJAAR ! (ondanks alles)


ZW Boys - Club 2000   0 - 0

Zoals we wel al wisten, is de ploeg van ZW Boys aan ons gewaagd en dat is nog maar eens gebleken. Het was een zeer gelijk opgaande wedstrijd, met gelijkaardig spel van beide teams. Maar zonder doelpunten is er verder niet veel te melden in dit verslag.

Enkel nog dit: de felicitaties van onze onderstaande mascotte zijn voor onze gelegenheidsdoelman Stijn V., omdat hij uiteindelijk het meest effectief heeft bijgedragen aan het behalen van dit gelijkspel door enkele onverschrokken en noodzakelijke reddingen te verrichten.


Club 2000 - SK Schorisse   5 - 1

Deze wedstrijd was Club2000 duidelijk de gretigste van bij de start, want na een tiental minuten stond het al 2-0 dankzij doelpunten van Maarten Dh. en Andy, telkens bij een actie met doorgezette druk naar voor. Dit was ook de ruststand.

Na de hervatting waren we duidelijk niet meteen geconcentreerd, want via een goed opgebouwde aanval kon Schorisse al binnen de eerste vijf minuten van de tweede helft tegenscoren: 2-1. Verder kwam de tegenstander echter niet, doordat Club2000 terug de bovenhand kreeg en de bezoekers onder druk wist te zetten. Voor ons derde doelpunt ging de bezoekende doelman wel behoorlijk in de fout door, ver uit zijn doel gepositioneerd, de bal recht in de voeten van Vincent te schieten, die dit cadeau in dank aannam en de bal met een verre lob in het doel van de bezoekers deponeerde. Vervolgens bleef Schorisse wel moedig bouwen aan aanvallen, maar de betere kansen kwamen er voor Club2000, dat eerst via Arne en vervolgens via een tweede doelpunt van Maarten Dh. de score kon opvoeren tot 5-1, wat tevens de eindstand werd.

De felicitaties van onze mascotte (zie hieronder) zijn deze week voor Maarten Dh., met felicitaties en dank voor zijn 2 doelpunten in deze wedstrijd: helemaal niet slecht voor een flankmiddenvelder...!


Club 2000 - Rembrandt Deinze   0 - 1

Een spijtig (en vermijdbaar) tegendoelpunt, maar dat hebben we nog al meegemaakt met een veldspeler die uit noodzaak in doel moet gaan staan... Verder was deze wedstrijd niet om (ook maar iets) over naar huis te schrijven. 0-0 was een correctere uitslag geweest...KWB Petegem Deinze - Club 2000   4 - 3

Nat en winderig weer, maar geen boom afgeknakt deze keer. Eerste helft, wind mee (schuin in de rug) : 0-3 dankzij een hattrick van Jules. Tweede helft - wind tegen: 4-3. Spijtig.

De felicitaties van onze onderstaande mascotte kunnen deze week moeilijk voor iemand anders dan voor Jules zijn.


Ouwegem - Club 2000     niet gespeeld

Omdat vrijdagavondmatchen niet aan ons besteed zijn én omdat we ook nog een zondagmatch (tegen Heestert - zie onder) op de kalender hadden staan, werd door het bestuur beslist om voor deze wedstrijd in Ouwegem af te zeggen.

Het betreft een rij stenen thv het schalmgat, trapbordes dienstdoende om wanneer de betopor wordt gestort deze niet naar beneden kan vloeien

et dus een vrij weekend i.p.v. 2 matchen in één weekend. In dit Valentijdsweekend was daar waarschijnlijk toch nog wel iemand ten huize van de spelers NIET ontevreden over... Voor de spelers zelf was het alleszins een uitgelezen kans om eens een week op het thuisfront goede punten te (proberen) scoren.


Bullshotters Markegem - Club 2000     0 - 2

Moeilijke omstandigheden om te voetballen door de harde wind en het modderige veld.

We starten tegen de wind in. Er komen weinig open kansen, maar we zijn wel dicht bij scoren bij een drietal hoekschoppen... en worden een absoluut onbetwistbare strafschop ontzegd wanneer Robbe bij een dieptepas een ruim eind binnen het strafschopgebied door een verdediger van Markegem wordt aangelopen, vastgehouden en omvergeduwd. Maar geen reactie van de ref... en ruststand 0-0.

De tweede helft, met de wind in de rug, zetten we goed druk op de tegenstander, maar dieptepassen gaan nog te vaak te diep en waaien gewoon weg tot buiten het veld. Dries kan evenwel toch eens met de bal oprukken tot tegen de doellijn en wordt bij zijn passeerpoging om naar binnen te komen getackled binnen het strafschopgebied, zonder dat de bal geraakt wordt, dus strafschop (deze keer wel gefloten). Vincent trapt de bal vanop de stip rustig binnen. Een paar minuten later bouwt Club 2000 nogmaals een aanval op waarbij de Markegem-verdediging onder druk komt te staan: twee Club 2000-spelers kunnen kort na elkaar stevig naar doel trappen, maar de bal wordt gekeerd door het pak verdedigers aan Markegemse kant. Bij de tweede poging wordt het schot echter gewoon geblokkeerd en springt de bal maar een stukje terug, tot ongeveer ter hoogte van de strafschopstip, waar Arne alert op reageert en met een goed gecontroleerde, stevige uithaal de bal langs de thuisdoelman weet te trappen: 0-2 (eindstand).

De felicitaties van onze mascotte-miss zijn deze week voor onze doelman Sven, die bij een 0-1-stand een puike redding in huis had op een goed afstandschot van Markegem en zo onze voorsprong kon behouden.


KWB Machelen - Club 2000     2 - 1

In de eerste minuten viel jammer genoeg al onze spelverdeler Glenn uit met een kwetsuur (zonder duel, nooit een goed teken). Het weer is fris, maar zonnig. Het terrein ligt er wel oneffen en technisch moeilijk bij, waarbij de bal soms rare stuiters maakt. De wedstrijd gaat gelijk op en af, maar de thuisploeg pakt als eerste uit met een goede dieptepas, waarna hun aanvaller beheerst gekruist de bal kan binnenschieten: 1-0 (wordt ook de ruststand).

Kort na aanvang van de tweede helft pakt Cédric uit met een goede beweging waarbij hij van zijn linkerflank naar binnen komt en vervolgens van verre afstand fors uithaalt, wat de thuisdoelman zodanig verrast dat de bal ook effectief binnengaat: 1-1. Daarna ontwikkelt de thuisploeg de meeste druk, maar zonder echt doelgevaar (op één corner na die Sven tot een snelle reflexredding dwingt)... tot in de slotminuut 2 man van Club 2000 te drastisch op een thuisaanvaller gaan verdedigen en een van hen hem in de grote rechthoek aanloopt: strafschop voor de thuisploeg. Sven kiest nog de goede hoek, maar de trap is goed hard en laag.. en onhoudbaar. 2-1 verlies wordt zo op de valreep de einduitslag.

De felicitaties van onze mascotte gaan deze week naar Cédric, voor zijn doelpunt met een fraai afstandschot.


Club 2000 - Kipstar   1 - 1

(geen verslaggever aanwezig)

Met terugwerkende kracht gaan de felicitaties van onze onderstaande mascotte voor deze wedstrijd alsnog naar de doelpuntenmaker: Robbe.


Club 2000 - Studax Avelgem   1 - 4

Een georganiseerd en goed combinerend Avelgem nam meteen controle over de wedstrijd en kwam (iets té) vlot in de eerste helft al 0-2 voor, zonder dat Club 2000 daar doelgevaar tegenover kon stellen. Na de rust dreef Avelgem de score eerst op tot 0-3. Daarna begon het bij hun met de organisatie (of de adem) iets minder goed te lopen, waardoor Club 2000 enkele keren in de grote rechthoek van de bezoekers kon infiltreren. Bij één zo'n actie maakte Vincent beheerst gebruik van de ruimte en de tijd die hij kreeg om de bal laag in de verste hoek van het doel van de bezoekers binnen te schieten. Bij een onrechtsteekse vrije trap van op de kleine rechthoeklijn, toegekend wegens een terugspeelbal die door de thuisdoelman opgeraapt werd, scoorden de bezoekers vervolgens echter nog de 1-4 en daarmee was het einde verhaal.

De felicitaties van onze mascotte zijn deze week voor de maker van ons (opnieuw) enige doelpunt: deze keer is dat Vincent.


Club 2000 - Oud-Beloften Petegem   

Gelet op het aantal beschikbare spelers, werd een vriendschappelijke herverdeling van de spelers overeengekomen. Bijgevolg is de uitslag van deze wedstrijd eigenlijk van geen enkel belang.


Club 2000 - Sportwereld

Wegens een spelerstekort moesten wij forfait geven voor deze wedstrijd.


Club 2000 - Crazy Boys Deinze   1 - 2

Het verslag kan kort zijn. Hoewel de bezoekers gretiger waren en een beter voetballend samenspel op de mat legden, hield Club 2000 in de eerste helft nog gelijke tred. Club 2000 kwam zelfs op voorsprong dankzij Vincent, die ondanks de buitenspelclaims van de bezoekende verdedigers de bal kalm in de hoek binnenlegde (jammer genoeg onze eerste en enige bal tussen de palen in de eerste helft). Ruststand: 1-0.

De tweede helft bleven de bezoekers ons onder druk zetten, wat hen binnen de eerste minuten van de tweede helft al een strafschop opleverde, die ook werd benut: 1-1. Daardoor gesterkt hielden ze hun druk aan, wat bij een goed uitgespeelde counter enkele minuten later tot een nieuwe kans leidde, die ook werd binnengetrapt: 1-2 eindstand.

Onze doelpuntenmaker zou normaal gezien de felicitaties van onze mascotte krijgen, maar door haar (en vooral mijn) ontgoocheling over zijn missen van een open kopdoelkans (waarmee de stand op 2-2 gebracht had kunnen worden) is er uiteindelijk beslist om niemand speciaal te lauweren.


KBC Waregem - Club 2000   8 - 1

Over deze wedstrijd, waar Club 2000 geen voet aan de grond en geen bal tussen de palen kreeg, kan het verslag kort zijn en zich beperken tot het scoreverloop. In de eerste helft liep KBC Waregem gestaag uit tot een 5-0 ruststand. Na de rust maakten ze daar nog 6-0 en 7-0 van, alvorens Club 2000 kon milderen tot 7-1 na een vrije trap, die slecht door de keeper gepareerd werd, waarna Vincent de bal kon binnenkoppen. Vervolgens werd het nog 8-1 en einde verhaal.

Met zulk een resultaat lijkt het mij logisch dat we onze mascotte vrijaf gegeven en op paasweekend gestuurd hebben, want er is echt niemand van wie de coach vindt dat die een lauwering verdient.

.

Blauwe Haring Tiegem - Club 2000   1 - 2

Club 2000 heeft zich goed herpakt en een derby-ingesteldheid getoond door - op een moeilijk terrein - toch te proberen om goed samenspel te ontwikkelen en druk op de tegenstander te leggen. In de eerste helft leidde dat eenmaal tot het gewenste resultaat toen Dries met een gemeten bal in de diepte Andy in een goede schietpositie wist te brengen, waarna die ook allerminst aarzelde en de bal (met links) tegen de netten schoot. 1-0 werd tevens de ruststand.

Na de rust werd dezelde spirit getoond, maar het was de tegenstander die met een ver "alles of niets"-schot de bal in de winkelhaak zag terechtkomen: jammer genoeg onhoudbaar voor onze doelman Sander. Er was evenwel helemaal geen paniek in onze rangen en op een goed getrapte hoekschop op enkele minuten van het einde van de wedstrijd, toen de bal door een tegenstander slecht geraakt werd en zo uit de lucht in het pak kwam vallen, was het Kenneth die het meest alert reageerde en de bal van dichtbij binnenduwde. 2-1 en een mooie, verdiende winst / geslaagde revanche voor de heenwedstrijd.

De felicitaties van onze mascotte zijn deze week voor de doelpuntenmakers, Andy en Kenneth, voor hun inzet gedurende de hele wedstrijd, voor beide bekroond met een geslaagde actie die ons een doelpunt en de winst in deze wedstrijd opleverde.


Club 2000 - New City Gent    3 - 2

Mijn laatste verslag, maar één dat ik met plezier schrijf. De tegenstander was veel aan de bal en speelde die langdurig rond, maar werd rustig en goed opgewacht op onze eigen helft, waardoor ze niet tot schieten op doel kwamen. Bij een eerste hoekschop voor Club 2000 was het wel meteen raak, toen Kenneth de bal aan de tweede paal binnenkopte. Bij NC Gent speelden ze hun zelfde systeem gewoon verder, maar nog altijd zonder doelgevaar voor onze keeper. Hun doelman mocht zich wel nog eens omdraaien voor de rust, toen Glenn van op zijn rechtsmiddenpositie - en van een eind buiten de grote rechthoek - verrassend een raket afvuurde, die bij de tegenstander in het verste zijnet belandde: 2-0 aan de rust.

Onmiddellijk na de rust miste uw verslaggever (in sanitaire pauze) blijkbaar een eerste tegendoelpunt. Daarna kwam er van NC Gent iets meer gezaag aan het hoofd van onze scheidsrechter, iets harder bikkelen en fouten maken van hun kant, maar nog wat later kwam er ook een goede voorzet van hun rechtsmidden naar de tweede paal, waar hun aanvaller met een goede aanname zijn bewaker wist te verschalken en de bal - alleen voor de keeper - naast Stijn in doel kon trappen. Een derde doelpunt van NC Gent nog iets later werd wegens buitenspel terecht afgekeurd. En enkele minuten daarna kon, via een scherpe counter, Arne de stand op 3-2 brengen, ook meteen de eindstand.

De felicitaties van onze onderstaande mascotte voor verdienstelijkheid gaan deze week naar alle spelers, met een speciale extra attentie(!) voor Arne (doelpuntenmaker in deze wedstrijd én speler met de meeste aanwezigheden van allemaal in het voorbije "seizoen", zelfs één aanwezigheid meer dan de coach!!), Kenneth en Glenn (de overige doelpuntenmakers in deze wedstrijd) en Vincent (topscorer van dit "seizoen" met 9 doelpunten).


OVER AND OUT (voor deze voetbalkalender 2021-2022 én voor mijzelf als coach/verslaggever)


Succes volgend seizoen (dat er hopelijk toch zal komen) en het ga jullie goed!


STEF